ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Αγγλίας: Μόνο με ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2015, 15:56 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2015, 15:56
Τράπεζα Αγγλίας: Μόνο με ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Ελάφρυνση του δημόσιου χρέους προϋποθέτει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ελάφρυνση του δημόσιου χρέους προϋποθέτει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.

«Μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, θα απαιτήσει πιθανότατα μία συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της», επεσήμαναν στην τελευταία συνεδρίαση οι παράγοντες της τράπεζας, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης που επικαλείται το Bloomberg.

Παράλληλα, διέβλεψαν έναν κίνδυνο αστάθειας στις ροές κεφαλαίων, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν όσον αφορά τη νομισματική πολιτική τους. Η αντίδραση της αγοράς στην όποια απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να κάνει πιο περιοριστική την πολιτική της «παραμένει δύσκολο να προβλεφθεί», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι της 10μελούς Επιτροπής της βρετανικής Κεντρικής Τράπεζας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την επίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο μήνα και επεσήμανε ότι δεν είναι σαφές πώς θα επηρεαστεί η οικονομική δραστηριότητα. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr