ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριμερής Τσακαλώτου-Σταθάκη-Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2015, 18:10 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2015, 19:33
Τριμερής Τσακαλώτου-Σταθάκη-Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια
stournaras-stathakis
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση για τη μεταφορά των κόκκινων δανείων σε funds, είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με βασικό θέμα το νομοσχέδιο για τη μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σε εξειδικευμένες εταιρίες ή funds, είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας .

Πρόκειται για ένα από τα 13 προαιπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστεί προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ.ευρώ. Το θέμα αυτό αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι ζητούν την πώληση όλων των δανείων σε εταιρείες και funds ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ενταχθούν μόνο τα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε καθοριστικό ρόλο στη συγγραφή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες στηριζεται σε μεγάλο βαθμό στον Κώδικα Δεοντολογίας, τον οποίον είχε αναθεωρησει πρόσφατα η ΤτΕ.

Για τις 19:00 έχει οριστεί νέο ραντεβού του Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr