current views are: 9

21 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:42

Μπόργιανς: Θα συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση για τη φοροδιαφυγή

Τη θέση ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει τη φορολογική δικαιοσύνη, εκφράζει με ικανοποίηση ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς.

Δημοσίευση 08:42’

Τη θέση ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει τη φορολογική δικαιοσύνη, εκφράζει με ικανοποίηση ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς.

Τη θέση ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει τη φορολογική δικαιοσύνη, εκφράζει με ικανοποίηση ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς, που έδωσε τα στοιχεία με τους περίπου 10.000 τραπεζικούς λογαριασμούς ελληνικών συμφερόντων στην Ελβετία.

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Παπαδημητρίου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή», επαναλαμβάνει ότι η πρώτη κρούση στην Ελλάδα για την ύπαρξη της εν λόγω λίστας έγινε πριν από τρία χρόνια αλλά επισημαίνει ότι «τώρα η ελληνική κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα στη μετάδοση του “khow how”. Η μετάδοση της πληροφορίας είναι η αρχή, τα επόμενα βήματα μπορούν να ακολουθήσουν».

Με αφορμή και την επίσκεψή του στην Αθήνα, μέσα στον Ιανουάριο για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, αναφέρει: «Σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε στα πεδία της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης. Σχεδιάζουμε να δώσουμε πληροφορίες και “know how” στις ελληνικές φορολογικές αρχές με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των φόρων, (της αποτελεσματικότητας) των δικαστικών και διωκτικών αρχών, βελτιώνοντας επίσης την εισπραξιμότητα των φορολογικών εσόδων».

Επίσης, αναφέρει ότι θα υπάρξει παροχή τεχνικής βοήθειας για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ενώ θα προσκληθούν στη Γερμανία Έλληνες ειδικοί επί των φόρων ώστε να εκπαιδευτούν στα δικά τους συστήματα.

Εξάλλου όπως τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός μόνο το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας είχε συνολικά 2 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετα έσοδα, τα οποία αποδίδονται στις περίπου 120.000 εκούσιες δηλώσεις φοροφυγάδων από την άνοιξη του 2010.


σχετικα αρθρα