ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευθυντής BP: Στηρίζουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2016, 18:34 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2016, 18:34
Διευθυντής BP: Στηρίζουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Τη σημασία του αγωγού TAP επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΡ και διευθυντής ΒΡ Μπομπ Ντάντλι, μετά τη διευθυντής ΒΡ Μπομπ Ντάντλι, σε δηλώσεις σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Ντάβος, μετά την συνάντησή του με τον τπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο κ. Ντάντλι περιέγραψε τον αγωγό TAP ως το μεγαλύτερο έργο υποδομών αγωγού στον κόσμο που γνωρίζει ή ΒΡ.

Τη σημασία του αγωγού TAP επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΡ και διευθυντής ΒΡ Μπομπ Ντάντλι, μετά τη συνάντησή του με τον τπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο κ. Ντάντλι περιέγραψε τον αγωγό TAP ως το μεγαλύτερο έργο υποδομών αγωγού στον κόσμο που γνωρίζει ή ΒΡ.

«Είμαι στο Ντάβος, σε συνάντηση με τον Υπουργό Παππά και συζητάμε τη πρόοδο του TAP... Η κυβέρνηση μας έχει βοηθήσει να θέσουμε σε εφαρμογή την συμφωνία εγκατάστασης. Θα αρχίσουμε να τοποθετούμε τους σωλήνες για αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο νοτίου διαδρόμου, αυτο το χρόνο, και το έργο θα είναι σε λειτουργία σε ενα-δυο χρόνια αλλά έχουμε υπογράψει συμφωνίες με Ελληνικές εταιρίες για την κατασκευή και αγορά των σωλήνων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την βοήθεια και την αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας του έργου αυτού στην Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη και της πάρα πολύ σημαντικής επένδυσης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΡ.

«Αυτός ο αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής αγωγού στον κόσμο, απ'όσο γνωρίζουμε. Η παραγωγή αερίου στο Αζερμπαιτζάν, μέσω Γεωργίας στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα και ύστερα διασχίζοντας την Αλβανία στην Ιταλία. Θα ήθελα, νομίζω, να προσθέσω ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα της επιχειρηματικά-προσανατολισμένης στήριξης των επενδύσεων που κατευθυνονται προς τη χώρα και η ΒΡ είναι πολύ ευτυχής που αποτελεί μέρος αυτού του έργου και νοιώθω πολύ άνετα με την δρομολόγηση αυτού του πολύ σημαντικού Ευρωπαικού έργου», πρόσθεσε.