current views are: 7

26 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση08:07

Υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει καμία έκτακτη εισφορά στους συνταξιούχους

Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο και διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, δημοσιεύματα που αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους συνταξιούχους. 

Δημοσίευση 08:07’

Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο και διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, δημοσιεύματα που αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους συνταξιούχους. 

Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο και διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, δημοσιεύματα που αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους συνταξιούχους

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και η επιβολή (νέας) έκτακτης εισφοράς για τους σημερινούς συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, γεγονός πάντως που διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας: 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μειώσεις κύριων συντάξεων και για νέο σχέδιο έκτακτης εισφοράς στις συντάξεις.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα έχουν ως καθημερινό στόχο να πλήξουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους.

Ο Υπουργός Εργασίας έχει κατηγορηματικά και κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της, υπογραμμίζοντας ότι θα προστατευθεί το εισόδημα των αδυνάτων.

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων και την θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που θα εξασφαλίζει ισότιμη μεταχείριση, κοινωνική δικαιοσύνη και διαγενεακή αλληλεγγύη.

Τα ΝΕΑ αναφέρουν πως το πακέτο των σεναρίων – για περικοπές των καταβαλλόμενων υψηλών κύριων συντάξεων, των επικουρικών, του εφάπαξ, καθώς και του μερίσματος των δημοσίων υπαλλήλων που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές – προβλέπει τα εξής:

  • Μειώσεις υφιστάμενων κύριων συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ ή άνω των 1.000 ευρώ. Στο τραπέζι βρίσκεται και η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς (με κλίμακα) για συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.
  • Μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης από το 2.772 ευρώ που είναι σήμερα στο επίπεδο των 2.200 ευρώ.
  • Εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή της εθνικής σύνταξης.
  • Μείωση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ για όσους συνταξιοδοτούνται με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης. Η μείωση θα είναι κλιμακωτή από το 15ο έτος έως το 19ο έτος και θα λαμβάνεται ολόκληρη μόνο με τη συμπλήρωση του 20ού έτους ασφάλισης.
  • Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να κυμανθούν στο 7%.

σχετικα αρθρα