ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: «Θα βρεθεί λύση με την Αθήνα» - Ισοδύναμα για να μην περικοπούν συντάξεις

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2016, 14:48 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2016, 18:12
Σόιμπλε: «Θα βρεθεί λύση με την Αθήνα» - Ισοδύναμα για να μην περικοπούν συντάξεις
Facebook Twitter Whatsapp

Πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση, προς την κατεύθυνση της συμφωνίας, για την Ελλάδα δήλωσε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση, προς την κατεύθυνση της συμφωνίας, για την Ελλάδα δήλωσε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παράλληλα, έδειξε το δρόμο των «ισοδύναμων μέτρων», εάν η Αθήνα δεν θέλει να κόψει συντάξεις, ενώ σημείωσε ότι η τρόικα θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα. Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ότι δεν συνεπάγεται χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων. 

«Δουλεύουμε για μια συμφωνία με την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώνοντας πάντως ότι «η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει ό,τι υποσχέθηκε, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο». 

«Αν για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν, ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ' αυτού», υπογράμμισε αναφορικά με τις συντάξεις, ενώ σημείωσε ότι «η τρόικα πιστεύει πως η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η μεταναστευτική κρίση δεν μειώνει την ανάγκη της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Τέλος, δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα», ενώ αναφορικά με το ελληνικό χρέος επανέλαβε ότι περισσότερο επείγουν η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων:

Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση που δεν είναι επείγουσα.