ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάντοαν: Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Ελλάδα

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2016, 12:13 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2016, 12:13
Πάντοαν: Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Πεπεισμένος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν. 

 

Πεπεισμένος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg στο Λονδίνο είπε πως «η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε σημαντικούς νόμους στη Βουλή».

«Υπάρχει ακόμη διαφωνία σε ορισμένες λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος, υπό το φως της συνεδρίασης του Eurogroup αυτής της εβδομάδας, ότι θα γίνει πρόοδος και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση με την Ελλάδα».

Ο Πάντοαν τόνισε την ανησυχία του, ότι μία ψήφος της Βρετανίας για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες της ΕΕ να αποχωρήσουν από αυτή, εν μέσω μίας έξαρσης των λαϊκιστικών αντιευρωπαϊκών κινήσεων.

«Ανησυχώ πολύ για το Brexit, όχι μόνο για την άμεση ζημιά που μπορεί να επέλθει στη βρετανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για το ότι αυτό μπορεί να ληφθεί ως παράδειγμα για την έξοδο άλλων χωρών από την Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός. «Μη ξεχνάμε ότι βλέπουμε μία εκτεταμένη δυσαρέσκεια για τις ευρωπαϊκές αξίες και στρατηγικές, επομένως το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επώδυνη αποδιάρθρωση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Πάντοαν.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr