ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάλλας: Προοπτικές για αναστροφή του κλίματος

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2016, 17:15 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2016, 17:15
Σάλλας: Προοπτικές για αναστροφή του κλίματος
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΚΟ του CDU Μίκαελ Φουκς είχε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΚΟ του CDU Μίκαελ Φουκς είχε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που στη συνάντηση του κ. Φουξ με τον κ. Σάλλα, συζητήθηκαν τα θέματα που άπτονται της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται, σταδιακά, για τις τράπεζες, τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ανάκαμψη της οικονομίας, μετά από την προσδοκώμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του παρόντος οικονομικού προγράμματος από τους θεσμούς.

Ο κ. Σάλλας είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα αρχίσει μία νέα προοπτική αναστροφής του οικονομικού κλίματος, που θα μπορούσε να ενισχύσει την τραπεζική σταθερότητα και τη ρευστότητα του συστήματος με ανταγωνιστικότετρους όρους (επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας, κ.λπ.), θέτοντας τις βάσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σάλλας, θεωρεί σημαντική την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, που θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Φουκς από την πλευρά του επισήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών του ελληνικού λαού για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση και τη βοήθεια που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση. Δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας και μίλησε ενθαρρυντικά για τις κινήσεις που σχεδιάζει ο τραπεζικός και ο επιχειρηματικός κόσμος για την αναδιάρθρωση σημαντικών κλάδων της οικονομίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος θα συμβάλει από τη δική του πλευρά στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σάλλας στον γερμανό πολιτικό, συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες: Ο κ. Θόδ. Φέσσας πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Κ. Μίχαλος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Δημ. Κοπελούζος του ομώνυμου Ομίλου, ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean , ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης της Grecotel , ο κ. Βασ. Κλωντζάρης της Bayer , ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος της Mercedes Benz, ο κ. Βασίλης Φουρλής ΦΡΛΚ +0,89% του ομίλου Φουρλή, ο κ. Κλέμενς Ζέμτνερ από τη Γερμανική πρεσβεία, ο κ. Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr