ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης Ι.Χ. – Ολόκληρη η εγκύκλιος

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2016, 13:18 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2016, 13:18
Οι αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης Ι.Χ. – Ολόκληρη η εγκύκλιος
Facebook Twitter Whatsapp

Τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων που φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος και τίθενται σε ισχύ από 1η Ιουνίου διευκρινίζει με αναλυτική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων που φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος και τίθενται σε ισχύ από 1η Ιουνίου διευκρινίζει με αναλυτική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης λαμβάνεται υπόψη η λιανική τιμή πώλησης προ φόρων αντί της τιμής χονδρικής πώλησης και ορίζονται νέοι συντελεστές με βάση τη φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και με τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων (Euro) που πληρούν εκ κατασκευής τα αυτοκίνητα οχήματα.

Καταργείται ο φόρος πολυτελείας κατά την αγορά αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ και οι νέοι συντελεστές για τον υπολογισμό των τελών ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων κυμαίνονται από 4% ως 32%, ανάλογα με την φορολογητέα αξία τους και καταργείται το κριτήριο του κυλινδρισμού του κινητήρα.

Επίσης καταργείται η ολική απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για τα υβριδικά η οποία περιορίζεται στο 50%, καθώς και η απαλλαγή από τα μισά τέλη ταξινόμησης για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ενώ παραμένει η πλήρης απαλλαγή για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Οι συντελεστές διαφοροποιούνται περαιτέρω ανάλογα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr