ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ επιβάλει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2016, 15:46 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2016, 15:02
Πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ επιβάλει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά
Facebook Twitter Whatsapp

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται και πάλι η Ελλάδα από την Κομισιόν με αιτία τη μη συμμόρφωσή της, με απόφαση του 2008, η οποία διέταζε την ανάκτηση ασυμβίβαστων ενισχύσεων που χορηγήθηκαν στα Ελληνικά Ναυπηγεία, ενώ για την ίδια υπόθεση επιβάλλεται στην χώρα μας και πρόστιμο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται και πάλι η Ελλάδα από την Κομισιόν με αιτία τη μη συμμόρφωσή της, με απόφαση του 2008, η οποία διέταζε την ανάκτηση ασυμβίβαστων ενισχύσεων που χορηγήθηκαν στα Ελληνικά Ναυπηγεία, ενώ για την ίδια υπόθεση επιβάλλεται στην χώρα μας και πρόστιμο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Μετά την πρώτη απόφαση του 2008, ακολούθησε απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο το 2012, με την οποία καταδικαζόταν η Ελλάδα για μη εκτέλεση της απόφασης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής, ''η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εκτελέσει την απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή τον Ιούνιο του 2008, η οποία διέταζε την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ, που είχαν χορηγηθεί στα Ελληνικά Ναυπηγεία, παρόλο που έχουν περάσει πάνω από επτά χρόνια''.

Η Κομισιόν ζήτησε τώρα από το Δικαστήριο να επιβάλει στην Ελλάδα, κατ΄αποκοπή, χρηματική ποινή ύψους, περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ ζήτησε επίσης από το Δικαστήριο, να επιβάλει ημερήσια χρηματική ποινή ύψους 34.974 ευρώ από την ημέρα έκδοσης της απόφασής του, έως την ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα θα θέσει τέλος στην παράβαση.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται, ότι, «η εκτέλεση της απόφασης του 2008 θα εξαλείψει το αθέμιτο πλεονέκτημα που δόθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων, και στοχεύει στην αποκατάσταση ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr