ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς μπορεί να ενταχθεί ξανά κάποιος στις 100 δόσεις για τα Ταμεία

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2016, 16:15 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2016, 19:52
Πώς μπορεί να ενταχθεί ξανά κάποιος στις 100 δόσεις για τα Ταμεία
Facebook Twitter Whatsapp

Για τη δυνατότητα επανένταξης ενός οφειλέτη προς ασφαλιστικό ταμείο στη ρύθμιση των 100 δόσεων μίλησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Για τη δυνατότητα επανένταξης ενός οφειλέτη προς ασφαλιστικό ταμείο στη ρύθμιση των 100 δόσεων μίλησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ακόμη και αν κάποιος έχει χάσει κάποιες από τις δόσεις μπορεί να επανενταχθεί αρκεί να συνεχίσει να καταβάλει τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί, αν η ρύθμιση δεν είχε χαθεί.

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ν.4321/2015, προβλέφθηκε η δυνατότητα καταβολής των οφειλών σε έως 100 δόσεις, με έκπτωση σε ποσοστό έως 100% επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, αναλόγως με το σχήμα των δόσεων που είχε επιλεχθεί και επιτόκιο αποπληρωμής 3%.

Οι ασφαλιστικές εισφορές σε καθυστέρηση πάντως, μπορούν να αποπληρώνονται με δύο τρόπους:

  1. Έκπτωση 25% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι την 30.6.2017
  2. Ένταξη του συνόλου των καθυστερούμενων οφειλών, μετά των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων στη "Πάγια" ρύθμιση με κεφαλαιοποίηση τον προηγούμενο της ρύθμισης μήνα και καταβολή αυτών σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Μετάβαση από τη ρύθμιση της "Νέας Αρχής" στην "Πάγια" ρύθμιση δεν επιτρέπεται.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr