current views are: 7

10 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση17:32

Στόχος της Cosco η μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι στην Ευρώπη

 Την μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη έχει στόχο η COSCO, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι πρόκειται να επενδύσει στο εν λόγω έργο το ποσό των 293,8 εκατ.

Δημοσίευση 17:32’

 Την μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη έχει στόχο η COSCO, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι πρόκειται να επενδύσει στο εν λόγω έργο το ποσό των 293,8 εκατ.

Την μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη έχει στόχο η COSCO, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι πρόκειται να επενδύσει στο εν λόγω έργο το ποσό των 293,8 εκατ.

Με βάση τη νέα σύμβαση παραχώρησης, οι επενδύσεις αφορούν σε μια σειρά απαραίτητων έργων, στα οποία περιλαμβάνονται: η επέκταση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια, η αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, και η κατασκευή ενός πολυώροφου χώρου στάθμευσης πλησίον του λιμανιού των οχηματαγωγών (RORO).

Η COSCO SHIPPING θα επενδύσει σε αποβάθρα βεληνεκούς 300,000DWT καθώς και στην αναβάθμιση των γύρω υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας επισκευής πλοίων, καθώς και στην ανεύρεση ευκαιριών σε ότι αφορά την επισκευή υπεράκτιου εξοπλισμού. Παράλληλα, ο όμιλος θα επενδύσει στο λιμάνι οχηματαγωγών και στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης, που θα καταστήσει τον Πειραιά ως το σημαντικότερο τερματικό αυτοκινήτων στην Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος θα επιταχύνει την κατασκευή του China-Europe Land-Sea Express Line, φέρνοντας την Κίνα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη ένα βήμα πιο κοντά.

Ο όμιλος θα αναλάβει την ανάπτυξη των logistics και της αποθήκευσης, τη στρατηγική πρωτοβουλία “One Belt One Road”, καθώς και το γεωγραφικό πλεονέκτημα του λιμανιού να αναπτυχθεί ως το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, καθώς και η νότια πύλη προς της Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και των Βαλκανίων.

Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας καθώς και μια καλύτερη πλατφόρμα ανάπτυξης για τις νεότερες γενιές Ελλήνων, καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα