ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορρές: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη στο α΄εξάμηνο

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2016, 09:41 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2016, 09:41
Κορρές: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη στο α΄εξάμηνο
Facebook Twitter Whatsapp

Αύξηση 2% εμφάνισαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΚΟΡΡΕΣ το πρώτο εξάμηνο 2016 ανερχόμενες στα 31 εκατ. ευρώ από 30,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Αύξηση 2% εμφάνισαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΚΟΡΡΕΣ το πρώτο εξάμηνο 2016 ανερχόμενες στα 31 εκατ. ευρώ από 30,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των πωλήσεων ήταν αποτέλεσμα της θετικής πορείας της δραστηριότητας του Ομίλου στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού. 

Σε διεθνές επίπεδο, πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη ήταν οι αγορές προτεραιότητας - Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Νορβηγία - σημειώνοντας αύξηση 7%.
Στην Ελλάδα, η πορεία των πωλήσεων ήταν ανοδική (+1%) συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, αποτυπώνοντας την προστιθέμενη αξία των πρόσφατων προϊοντικών καινοτομιών της ΚΟΡΡΕΣ σε στρατηγικές κατηγορίες, με επίκεντρο την αντιρυτιδική σειρά Καστανιά Αρκαδική – παγκόσμια καινοτομία, που βασίζεται στη μεγαλύτερη έρευνα στα φυσικά συστατικά του παγκόσμιου χάρτη, η οποία ανέδειξε την Καστανιά από την Αρκαδία στα κορυφαία αντιοξειδωτικά του κόσμου. Η υψηλή απόδοση του συντονισμένου πλάνου επικοινωνίας και προώθησης των προϊόντων στο κανάλι του φαρμακείου συνέβαλε σημαντικά σε αυτή τη θετική εξέλιξη. 

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITDA, αυξήθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο 2015, λόγω της ανάπτυξης των συνολικών πωλήσεων και του μεικτού περιθωρίου κέρδους που επετεύχθη. 

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενισχύθηκαν κατά 91%, στα 2,2 κατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 από 1,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν στα 3,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 από 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ θα συνεχίσει να εστιάζει και επενδύει στις στρατηγικές κατηγορίες, παρουσιάζοντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα στο κανάλι του φαρμακείου. Η ενίσχυση των αγορών προτεραιότητας, όπως είναι η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία και η Νορβηγία, παραμένει κεντρικός στρατηγικός στόχος. 

Τέλος, η Λατινική Αμερική - περιοχή που «εγκαινιάστηκε» επιτυχημένα το δεύτερο τρίμηνο 2015 με τη διάθεση των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στην αγορά της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την AVON - αποτελεί πεδίο σημαντικής ανάπτυξης της μάρκας ΚΟΡΡΕΣ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr