ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από τα 12 ευρώ αυξήθηκε η μετοχή της Deutsche Bank

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2016, 12:11 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2016, 12:11
Πάνω από τα 12 ευρώ αυξήθηκε η μετοχή της Deutsche Bank
Facebook Twitter Whatsapp

Πάνω από τα 12 ευρώ αυξήθηκε σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank, για πρώτη φορά μετά την απειλή της με πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάνω από τα 12 ευρώ αυξήθηκε σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank, για πρώτη φορά μετά την απειλή της με πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Η μετοχή σημειώνει τώρα άνοδο 25% από την περασμένη Παρασκευή, επειδή υπάρχει προσδοκία ότι η γερμανική τράπεζα θα πληρώσει τελικά πρόστιμο περί τα 5 δισ. δολάρια, για παραπλανητική πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στήριξε χθες την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να αρχίσουν να προσαρμόζονται στο νέο κόσμο των χαμηλών επιτοκίων, της τεχνολογικής αλλαγής και των ρυθμίσεων, ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Ο Peter Dattels, αναπληρωτής διευθυντής αγορών χρήματος και κεφαλαίου του ΔΝΤ, τόνισε την περίπτωση της Deutsche  Bank ως μίας τράπεζας που «πρέπει να συνεχίσει να προσαρμόζεται για να πείσει τους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι βιώσιμο στο μέλλον».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr