ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Αν εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2016, 20:22 / Ανανεώθηκε 25 Οκτωβρίου 2016, 20:22
Ρέγκλινγκ: Αν εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα η Ελλάδα θα βγει στις αγορές
Facebook Twitter Whatsapp

Μήνυμα να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής του ESM.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυμα να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι καλό θα ήταν η Ελλάδα να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή εντός του 2017. Θεωρεί δε ότι ο στόχος αυτός είναι πραγματοποιήσιμος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η Ελλάδα από το 2010 και μετά δεν έχει βγει πολύ στις αγορές. Επομένως θα ήταν καλό η κυβέρνηση να αρχίσει να συνδέεται σταδιακά με τους επενδυτές πριν το τέλος του προγράμματος του ESM το 2018, όταν τα δάνεια του ESM δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα. Αν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει με αποφασιστικό τρόπο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει συμφωνηθεί στο πρόγραμμα του ESΜ, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί. Αυτό συνέβη στα μέσα του 2014, όταν η τότε ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να εκδώσει με επιτυχία ένα τριετές και ένα πενταετές ομόλογο» τονίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

Η ακριβής χρονική στιγμή έκδοσης ομολόγων, κατά τη διάρκεια του 2017, καθώς και οι ωριμάνσεις των ομολόγων είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το ελληνικό Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr