current views are: 6

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση17:35

Ρέγκλινγκ: Αν εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Μήνυμα να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής του ESM.

Δημοσίευση 17:35’

Μήνυμα να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής του ESM.

Μήνυμα να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι καλό θα ήταν η Ελλάδα να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή εντός του 2017. Θεωρεί δε ότι ο στόχος αυτός είναι πραγματοποιήσιμος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η Ελλάδα από το 2010 και μετά δεν έχει βγει πολύ στις αγορές. Επομένως θα ήταν καλό η κυβέρνηση να αρχίσει να συνδέεται σταδιακά με τους επενδυτές πριν το τέλος του προγράμματος του ESM το 2018, όταν τα δάνεια του ESM δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα. Αν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει με αποφασιστικό τρόπο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει συμφωνηθεί στο πρόγραμμα του ESΜ, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί. Αυτό συνέβη στα μέσα του 2014, όταν η τότε ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να εκδώσει με επιτυχία ένα τριετές και ένα πενταετές ομόλογο» τονίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

Η ακριβής χρονική στιγμή έκδοσης ομολόγων, κατά τη διάρκεια του 2017, καθώς και οι ωριμάνσεις των ομολόγων είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το ελληνικό Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους στην Αθήνα.