ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Παράθυρο ευκαιρίας το Eurogroup

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2016, 18:29 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2016, 18:00
Σαπέν: Παράθυρο ευκαιρίας το Eurogroup
Facebook Twitter Whatsapp

 "Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα έως τα τέλη αυτού του έτους, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, για το Eurogroup της Δευτέρας, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος,

 

 "Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα έως τα τέλη αυτού του έτους, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, για το Eurogroup της Δευτέρας, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, είπε ότι η  Γαλλία εύχεται να υπάρξει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Παράλληλα,  εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτά τα μέτρα είναι απλά για να τεθούν σε εφαρμογή και μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά, φέρνοντας μια πολύ ουσιαστική ελάφρυνση για την Ελλάδα. Όπως είπε από τις αρχές του νέου χρόνου, λόγω και των εκλογικών αναμετρήσεων στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ολλανδία, θα είναι δύσκολο να βρεθεί συμφωνία, γι' αυτό και μίλησε "παράθυρο ευκαιρίας". 

"Μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν καλό συμβιβασμό και εύχομαι, όταν οι Έλληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δικές τους" είπε ο Μ.Σαπέν. «Θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους», σημείωσε,  σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr