ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευελιξία στους μισθούς μέσω επιχειρησιακών Συμβάσεων - Ιδού τι προτείνει για την Ευρωζώνη η ΕΚΤ

του Ανδρέα Πετρόπουλου - Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου 2017, 07:05 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2017, 20:02
Ευελιξία στους μισθούς μέσω επιχειρησιακών Συμβάσεων - Ιδού τι προτείνει για την Ευρωζώνη η ΕΚΤ
Facebook Twitter Whatsapp

"Πράσινο φώς" για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις αντί των κεντρικών Συμβάσεων - Εθνικών ή Κλαδικών

"Πράσινο φώς" για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις αντί των κεντρικών Συμβάσεων - Εθνικών ή Κλαδικών - που καθορίζουν τους μισθούς συστήνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δημοσιοποιώντας σχετική μελέτη. 

Η ΕΚΤ τονίζει την ανάγκη "προσαρμοστηκότητας" των Συμβάσεων στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που το θέμα δεσπόζει στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ υπενθυμίζει με νόημα ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που διαμορφώνονται σε κεντρικό και όχι σε επιχειρησιακό επίπεδο αγγίζει το 75% εντός της ΕΕ.

Όπως αναφέρει στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της η ΕΚΤ  "περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του καθορισμού των μισθών με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να είναι επωφελείς για τις χώρες της Ευρωζώνης".

Στη μελέτη σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης, ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης θέσπισαν μεταρρυθμίσεις που έδωσαν στις εταιρείες περισσότερες επιλογές να κινηθούν προς μία διαπραγμάτευση των μισθών σε επίπεδο επιχείρησης, αντί με συλλογικές συμβάσεις σε πιο κεντρικό επίπεδο (εθνικό, περιφερειακό ή κλαδικό). Τα αποτελέσματα της έρευνας, αναφέρεται στη μελέτη, έδειξαν ότι τέτοιες μεταρρυθμίσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις έκαναν ευκολότερη την προσαρμογή των μισθών για τις εταιρείες. «Συνεπώς», σημειώνεται, «περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση αυτή πιθανόν να είναι ωφέλιμη για τις χώρες της Ευρωζώνης και θα μπορούσαν να έχουν την προοπτική να περιορίσουν τις απώλειες θέσεων εργασίας σε μελλοντικές υφέσεις».

Ακαμψία...

«Συνολικά, τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι θεσμοί για τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις έχουν συμβάλει σε ακαμψίες των μισθών στην Ευρώπη και πιθανόν να διογκώνουν τις απώλειες απασχόλησης κατά τη διάρκεια υφέσεων», αναφέρεται στη μελέτη, στο πλαίσιο της οποίας εξετάσθηκαν οι οικονομικές συνθήκες και οι συλλογικές συμβάσεις μισθών σε 25 χώρες της ΕΕ κατά την περίοδο 2010-2013.

Το 44% των εταιρειών αντιμετώπισαν μείωση της ζήτησης, ενώ το 32% αύξησή της. Το ποσοστό των επιχειρήσεων που μείωσαν την απασχόληση ή τους μισθούς ήταν σημαντικά υψηλότερο στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μείωση της ζήτησης: Η απασχόληση μειώθηκε στο 43% των επιχειρήσεων που είχαν μείωση της ζήτησης και το 14% αυτών των εταιρειών μείωσε τους βασικούς μισθούς.

«Το πάγωμα των μισθών αποτελεί επίσης μία ισχυρή ένδειξη ακαμψίας των μισθών προς τα κάτω, καθώς δείχνει ότι οι επιχειρήσεις διατηρούν σταθερούς τους μισθούς για να αποφύγουν τις πιθανές εντάσεις από τη μείωσή τους, ακόμη και όταν οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να δικαιολογούν μία μείωση», τονίζεται ακόμα στη μελέτη.