ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ - Θα έρθει νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2017, 20:53 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2017, 18:21
Facebook Twitter Whatsapp

Επέμεινε και σήμερα στη θέση του περί εκούσιου Grexit ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πιστός» στην αρχική τοποθέτηση του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ εμφανίστηκε ο επερχόμενος Αμερικανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοκ.

Μιλώντας στον Αντέννα ο Τεντ Μάλοκ, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και εκτός ευρώ», ενώ πρότεινε ότι θα πρέπει να γίνει μεγάλο κούρεμα του χρέους.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, σχετικά με την άποψη του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του Grexit, ο Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να  επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ έως ότου ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές

Ο Μάλοκ εκτιμά πως η λειτουργία της ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη μέλη που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ και προβλέπει πως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο και  η ευρωζώνη θα συρρικνωθεί. 

Χαρακτηρίζει επίσης, μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό το «persona non grata» των Ευρωπαίων,  ενώ υπογραμμίζει πως ο Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr