ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φέσσας: Τα χρέη της ΔΕΗ είναι τεράστια - Χρειάζεται εκλογίκευση της φορολογίας

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 11:25 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 11:57
Facebook Twitter Whatsapp

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας την κατάσταση στη ΔΕΗ αλλά και στην οικονομία. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας την κατάσταση στη ΔΕΗ αλλά και στην οικονομία. Θεωρεί πως θα χρειαστούμε και τέταρτο μνημόνιο εκτός και "εάν γίνουν έξυπνες κινήσεις και πολύ πολύ προσπάθεια".

Συγκεκριμένα ο κ. Φλέσσας μιλώντας στο Capital.gr τόνισε για την ΔΕΗ: "Κάποια στιγμή το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας όπως την ξέρουμε σήμερα... Χρειάζεται εδώ και τώρα ριζική αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας...". για να συμπληρώσει πως: "Τα χρέη της επιχείρησης είναι τεράστια" 

Για τις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε:" Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα. Η ψυχολογία της αγοράς είναι στο ναδίρ. Κινδυνεύουμε να υποστούμε ανήκεστο βλάβη, και κυρίως οι Τράπεζες".

Τονίζει μάλιστα με νόημα ότι:  "Θα χρειαστούμε πάρα πολύ έξυπνες κινήσεις και πολύ πολύ προσπάθεια για να το αποφύγουμε και τέταρτο μνημόνιο"

"Κλειδί" για την αλλαγή σελίδας σύμφωνα με τον Θόδωρο Φέσσα είναι το φορολογικό. Πολύ απλά, εξηγεί, όσο περισσότερους φόρους βάζεις, τόσα λιγότερα εισπράττεις. Αυτό θα έλεγε και σε ένα τετ α τετ με τον Ε. Τσακαλώτο: "Ευκλείδη χρειάζεται εκλογίκευση της φορολογίας".

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν φαίνεται να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Γι' αυτό και δεν διστάζει να μιλήσει ευθέως για την θετική συμβολή της τρόικας, των δανειστών και των ευρωπαϊκών θεσμών, όχι μόνο στην αυτο-συνειδηση των Ελλήνων. "Θα μας βοηθήσουν ή θα μας υποχρεώσουν να ξαναχτίσουμε το κράτος" λέει αφοπλιστικά.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr