ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτο» σε 49 εφορίες από 1η Οκτώβρη

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2012, 17:57 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2012, 17:57
«Λουκέτο» σε 49 εφορίες από 1η Οκτώβρη
Facebook Twitter Whatsapp
Τέλος στη λειτoυργία 49 ΔΟΥ βάζει με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ίδια στιγμή μετονομάζονται άλλες 28. Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2012.
Τέλος στη λειτoυργία 49 ΔΟΥ βάζει με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ίδια στιγμή μετονομάζονται άλλες 28. Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2012.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους. Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής όλων των Νομών της χώρας, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε Νομού. 


Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών. Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. 


Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής. 

Σε όσες Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της Δ.Ο.Υ. της οποίας αναστέλλεται». 

Από την πλευρά τους οι εφοριακοί κάνουν λόγο για... στιγμές απείρου κάλλους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα «την αναστολή λειτουργίας 49 ΔΟΥ βασιζόμενη στην ίδια συνταγή, αυτή της “συγκόλλησης“». Οι ίδιοι κάνουν λόγο ότι οι «on line εφορίες, θα περιδιαβαίνουν στα πάνελ των «σοφών», με την μόνιμη συνταγή ότι η αργοπορία τους οφείλεται που αλλού στη κακή λειτουργία του δημοσίου, τη διαφθορά των δημοσίων υπαλλήλων (εφοριακοί) και το κακό συνδικαλιστικό τους κίνημα, αποκρύπτοντας για μια ακόμη φορά τις προτάσεις, τις επισημάνσεις αλλά και την εμπειρία μας». 

«Έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι για την όποια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών μας, βασική προϋπόθεση είναι η μηχανοργάνωση - μηχανογράφηση όλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να αντιμετωπισθεί εκ νέου η περίφημη πλέον αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σίγουρο ότι θα έχει και πάλι αντίθετα αποτελέσματα τόσο για την είσπραξη των εσόδων όσο και για την εξυπηρέτηση των πολιτών. θα είμαστε μάρτυρες σε σκηνές απείρου κάλλους» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.