ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένταση των προσπαθειών ζητεί ο Ρομπάι

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2012, 08:49 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2012, 08:49
Ένταση των προσπαθειών ζητεί ο Ρομπάι
Facebook Twitter Whatsapp
Oι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν σημειώσει πρόοδο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι.
Oι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν σημειώσει πρόοδο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένει να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες αυτές, ώστε να διευθετηθεί η κρίση δημοσίου χρέους στην Ελλάδα «χωρίς μάλιστα να χαθεί η έννοια του επείγοντος» εν όψει και της «πολύ κρίσιμης» Συνόδου Κορυφής στις 17-19 Nοεμβρίου).

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με «τρύπα» 20 δισ. ευρώ στο ελληνικό έλλειμμα.

Παραδέχθηκε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πράγματι δημοσιονομική «τρύπα» δήλωσε ωστόσο ότι αρμόδια για να διαπιστώσει το ακριβές μέγεθός της είναι μόνο η τρόικα: «Για το πόσο μεγάλο θα είναι (το κενό), πρέπει να περιμένουμε». 

«Υπάρχει ένα έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό, και ανεξάρτητα πόσο μεγάλο είναι θα πρέπει να καλυφθεί για να μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, να δοθεί δηλαδή η επόμενη δανειακή δόση», δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ κληθείς να σχολιάσει το ίδιο δημοσίευμα.