ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Τους φόρους στα τσιγάρα και τη μπίρα αυξάνει η κυβέρνηση

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2012, 18:26 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2012, 18:26
Γαλλία: Τους φόρους στα τσιγάρα και τη μπίρα αυξάνει η κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και την μπίρα -ανάμεσα στα άλλα- προχωρά η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης που αντιμετωπίζουν μεγάλα ελλείμματα.

Στην αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και την μπίρα -ανάμεσα στα άλλα- προχωρά η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης που αντιμετωπίζουν μεγάλα ελλείμματα.Το έλλειμμα του ταμείου ασφάλισης και σύνταξης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα θα φτάσει φέτος τα 13,3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις και η κυβέρνηση επιθυμεί να το περιορίσει στα 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

 

Η αύξηση των φόρων στην μπίρα αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία κοινωνικής ασφάλειας 480 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

 

Όσον αφορά τα τσιγάρα, η τιμή των οποίων έχει ήδη αυξηθεί κατά 6,5%, οι φόροι που αποδίδονται στον προϋπολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης θα αυξηθούν από την 1η Ιουλίου 2013 από το 64,25% της τιμής του πακέτου που είναι τώρα στο 64,7%.


Το μέτρο αυτό θα αποφέρει 125 εκατομμύρια ευρώ το 2013, διευκρίνισε η κυβέρνηση.