ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fiat: Δεν κλείνουν εργοστάσια στην Ιταλία

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2012, 23:31 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2012, 23:31
Fiat: Δεν κλείνουν εργοστάσια στην Ιταλία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, συναντήθηκε την Τρίτη με τους γραμματείς των συνδικαλιστικών οργανώσεων Uil και Cisl, Λουίτζι Αντζελέτι και Ραφαέλε Μπονάνι, και τους επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται να κλείσει τις παραγωγικές μονάδες της στην Ιταλία», ανέφεραν οι συνδικαλιστές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, συναντήθηκε την Τρίτη με τους γραμματείς των συνδικαλιστικών οργανώσεων Uil και Cisl, Λουίτζι Αντζελέτι και Ραφαέλε Μπονάνι, και τους επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται να κλείσει τις παραγωγικές μονάδες της στην Ιταλία», ανέφεραν οι συνδικαλιστές.Για την συνάντηση δεν είχαν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι και δεν κλήθηκε να συμμετάσχει η Σουζάνα Καμούσο, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil.
 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της σοβαρής κρίσης που διέρχεται ο τομέας του αυτοκινήτου σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία, όπου οι πωλήσεις τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σημειώνουν συνεχή πτώση.
 

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας δεσμεύτηκε να μην κλείσει καμία από τις τέσσερις μονάδες της στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι μέρος της παραγωγής τους θα μπορούσε να διατεθεί στην αμερικανική αγορά.


Στις 30 Οκτωβρίου θα υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία η εργοδοσία θα εκθέσει λεπτομερώς τα σχέδιά της, συμπλήρωσε ο Μπονάνι.
 

Πηγή: in.gr