ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη να αποχωρήσει από την Ελλάδα η HSBC

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2012, 13:24 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2012, 13:24
Έτοιμη να αποχωρήσει από την Ελλάδα η HSBC
Facebook Twitter Whatsapp
Αποχωρεί από την Ελλάδα η... «αμαρτωλή» λονδρέζικη τράπεζα HSBC, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.
Αποχωρεί από την Ελλάδα η... «αμαρτωλή» λονδρέζικη τράπεζα HSBC, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.

Ο τραπεζικός όμιλος που εμπλέκεται στις περιβόητες λίστες Λανγκάρντ όπου χιλιάδες Έλληνες φοροδιέφευγαν μέσω της  τράπεζας, απ' ό,τι φαίνεται αποφάσισε να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες του newpost.gr κάνουν λόγο για λουκέτο στα υποκαταστήματα της σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που θα φέρει στην ανεργία 600 εργαζόμενους.

Ερώτημα παραμένει και το τι θα γίνει με τις καταθέσεις στο ελληνικό τμήμα της HSBC, αλλά και με τα προϊόντα που κατέχουν οι Έλληνες πελάτες τους.  

Η HSBC μπήκε στην ελληνική αγορά το 1981, ενώ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δικαιοσύνη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τη λίστα Φαλσιανί, του πρώην υπαλλήλου της τράπεζας που γνωστοποίησε τις καταθέσεις μαμούθ φοροφυγάδων από όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος HSBC έχει εξαπλωθεί και εδραιωθεί από το 1865 σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Αφρική. Έχει την ισχυρότερη παρουσία στις αναδυόμενες αγορές και σε χώρες που αποτελούν στρατηγικά σημεία στοv χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας. Διαθέτει 7.500 σημεία εξυπηρέτησης σε περισσότερες από 80 χώρες και 89 εκατομμύρια πελάτες.