ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Νέες δράσεις για τις επιχειρήσεις

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2012, 15:18 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2012, 15:18
Eurobank: Νέες δράσεις για τις επιχειρήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Η Eurobank παρουσιάζει σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, που εστιάζει στις ανάγκες της υγιούς και βιώσιμης ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα στο περιβάλλον της κρίσης.
Η Eurobank παρουσιάζει σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, που εστιάζει στις ανάγκες της υγιούς και βιώσιμης ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα στο περιβάλλον της κρίσης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η πολύπλευρη και ολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της συγκυρίας, αλλά και να τις βοηθήσει να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και των διεθνών αγορών. 

Πρόκειται για ένα νέο βήμα προώθησης της στρατηγικής ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και των εξαγωγών, που έχει χαράξει και υλοποιεί με συνέπεια η τράπεζά μας από το 2009, με αιχμή την ανάγκη για μια εξωστρεφή αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία και την ανάδειξη του ρόλου του υγιούς ιδιωτικού παραγωγικού τομέα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. 

Το πρόγραμμα αρθρώνεται γύρω από τέσσερις άξονες πρωτοβουλιών για την παροχή σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών για όλο το φάσμα των αναγκών της δυναμικής, υγιούς και βιώσιμης ελληνικής επιχείρησης. Στην προσπάθεια αυτή, η Eurobank έχει εταίρους και συνεργάζεται στενά με τους κορυφαίους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας, το ΣΕΒ, τους εξαγωγικούς φορείς ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ και διμερή διεθνή επιμελητήρια. 

Οι τέσσερις άξονες είναι οι ακόλουθοι: 

Πρώτον, προσφέρει στις επιχειρήσεις / πελάτες μία δέσμη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία στοχεύουν να στηρίξουν την οικονομική εξωστρέφεια των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων που ενώ δοκιμάζονται από το σημερινό οικονομικό περιβάλλον, μπορούν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και προοπτικές συμβάλλοντας στο δυναμικό παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. 

Δεύτερον, παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς, το Exportgate.gr, μία νέα, μοναδική ηλεκτρονική πύλη διεθνούς δικτύωσης των ελληνικών επιχειρήσεων για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες διεθνείς αγορές. Φιλοδοξούμε, με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων και με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ, στην οποία προσβλέπουμε, να μετουσιωθεί η ηλεκτρονική πύλη σε ένα εθνικό, σύγχρονο εργαλείο στήριξης και προώθησης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας. 

Τρίτον, οργανώνει το τέταρτο κατά σειρά Go International στη Μόσχα, την άνοιξη του 2013, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Το Go International αποτελεί πρόγραμμα προώθησης και προβολής των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Στις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις, σε Λευκωσία, Βελιγράδι και Βουκουρέστι, συμμετείχαν πάνω από 300 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και έγιναν περισσότερες από 4.000 επιχειρηματικές συναντήσεις προώθησης των ελληνικών εξαγωγών με εισαγωγείς από το εξωτερικό. Παράλληλα, προετοιμάζει για το φθινόπωρο του 2013 μια νέα πρωτοβουλία, την οργάνωση διήμερης συνάντησης στην Αθήνα των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Διανομέων Χονδρικού Εμπορίου (Wholesale Distributors) σε τρόφιμα και ποτά καθώς και των μεγάλων Ευρωπαϊκών αλυσίδων τροφίμων με μεσαίες και μικρές κυρίως ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, προσφέροντας στους τελευταίους τη δυνατότητα εμπορικής επαφής και προβολής των προϊόντων, που δύσκολα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αυτοτελώς. 

Τέταρτον, χτίζει γέφυρες επαφής ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα, τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα. Ολοκληρώνεται με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός με συμμετοχή δεκάδων ερευνητών με ενδιαφέρουσες προτάσεις, που βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης από Επιστημονική Επιτροπή. Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει ο διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», τον οποίο η Eurobank συνδιοργανώνει με το ΣΕΒ και φέρνει στο προσκήνιο τις τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε προϊόντα επιστημονικής έρευνας αιχμής να βρουν το δρόμο προς την παραγωγή. 

Οι παραπάνω δράσεις είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό πλαίσιο σχεδιασμού, με βάση την απαίτηση για μετασχηματισμό της οικονομίας από τον εσωστρεφή, καταναλωτικό και κρατικοκεντρικό προσανατολισμό, σε ένα καινούργιο, εξωστρεφές μοντέλο επενδύσεων και ανάπτυξης, με αναβάθμιση του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας. 

Το πρόγραμμα πρωτοβουλιών περιλαμβάνει: τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε κατηγορίες επιχειρηματικών πελατών, τη λύση στο πρόβλημα της παροχής διεθνώς αποδεκτών εγγυήσεων για την αγορά πρώτων υλών, την προ-χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν στενότητα ρευστότητας, τη στήριξη των μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών , όπως η στοχευμένη συνεργασία επιχειρήσεων με ειδικά εξειδικευμένη ομάδα στελεχών της Τράπεζας που δρα συμβουλευτικά για την υποστήριξη της πρόσβασης επιχειρήσεων σε νέες διεθνείς αγορές. 

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησής του, είναι κομβικός προκειμένου να περάσουμε από την επώδυνη περίοδο της προσαρμογής και της εξυγίανσης στην ελπιδοφόρα φάση της ανάπτυξης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος

«Η δέσμη προϊόντων και πρωτοβουλιών που παρουσιάζουμε σήμερα αντανακλά τη σταθερή δέσμευσή μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανάταξης και επανεκκίνησης της οικονομίας μας και ανάδειξης των δημιουργικών της δυνάμεων». 

«Βρισκόμαστε στο πλευρό του δυναμικού επιχειρηματία και της υγιούς, βιώσιμης επιχείρησης που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες παραμένουν συνεπείς και ικανοί να ανταγωνίζονται διεθνώς. Αυτές οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να ηγηθούν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης. 

«Τους τελευταίους μήνες επεξεργαστήκαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξή τους. Πιστεύουμε ότι η εξωστρεφής και διεθνώς ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα είναι η βασική κινητήρια δύναμη και η ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση. Το σύνθημα «Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη» σηματοδοτεί το σημαντικό ρόλο που αποδίδουμε στην ενεργοποίηση των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Eurobank», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης, «απαντά σε σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στην: 
• έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που συνεχίζουν να ανταγωνίζονται με επιτυχία στις διεθνείς αγορές 
• επιβράβευση των συνεπών, υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων, με μείωση του κόστους δανεισμού τους
• τεχνολογική στήριξη με σύγχρονα εργαλεία που θα διευκολύνει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες διεθνείς αγορές 
• ευέλικτες λύσεις για τις έκτακτες συνθήκες του σήμερα και σχεδιασμό για τις ανάγκες του αύριο 
• πολύπλευρη υποστήριξη προς τους εξαγωγείς, που δίνουν το μελλοντικό στίγμα της επιχειρηματικότητας».