ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση της νευροεπιστήμης στην κρίσιμη στιγμή της απόφασης

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2012, 20:16 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2012, 20:16
Παρέμβαση της νευροεπιστήμης στην κρίσιμη στιγμή της απόφασης
Facebook Twitter Whatsapp

Έχετε σκεφθεί ποτέ πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η ζωή σας εάν είχατε τη δυνατότητα εκείνη τη δύσκολη στιγμή που χάνετε την ψυχραιμία σας να παρέμβετε αποτελεσματικά στη λειτουργία του εγκεφάλου σας και έτσι ούτε ο φόβος, ούτε το άγχος να σας επηρεάσουν;

Έχετε σκεφθεί ποτέ πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η ζωή σας εάν είχατε τη δυνατότητα εκείνη τη δύσκολη στιγμή που χάνετε την ψυχραιμία σας να παρέμβετε αποτελεσματικά στη λειτουργία του εγκεφάλου σας και έτσι ούτε ο φόβος, ούτε το άγχος να σας επηρεάσουν;

 

Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα εάν την κρίσιμη στιγμή της απόφασης “συνειδητό” και “ασυνείδητο” συνεργάζονταν ανεπηρέαστα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί η στιγμή της απόφασης είναι πάντα κρίσιμη, είτε πρόκειται για μικρά καθημερινά ζητήματα, είτε γι’ αυτά που καθορίζουν το μέλλον μας.

 

Πόσο μάλλον εάν αφορά τους ανθρώπους που η δουλειά τους απαιτεί οργανωμένη, συνεκτική και καινοτόμα δράση, ευελιξία και διορατικότητα για την αντιμετώπιση των όσων συμβαίνουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, ένα όραμα που πρέπει να γίνει πράξη κι επομένως η λήψη αποφάσεων είναι περισσότερο από καθοριστική, αφού προδιαγράφει την επιτυχία ή αποτυχία.

 

Ο λόγος για την επιχειρηματική ηγεσία που οι αποφάσεις της κρίνουν τα αποτελέσματα σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς τομείς στο χώρο της οικονομίας: στο επιχειρείν. Στον τομέα που ορίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη στις κοινωνίες και που στις σημερινές οικονομικές συνθήκες χρειάζεται στιβαρή και αποφασιστική ηγεσία για να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες αλλά και στις προκλήσεις που παράγονται από ένα περιβάλλον κρίσης. Χρειάζεται ψύχραιμες και λογικές αποφάσεις που θα χαράξουν το μονοπάτι που οδηγεί στην επιτυχία.

 

 

Πώς όμως μπορεί να τιθασευτεί ο φόβος, να ελεγχθεί το άγχος και να αποκτηθεί η προσαρμοστικότητα που απαιτείται για τη σωστή λήψη αποφάσεων. Την απάντηση δίνει η νευροεπιστήμη, η επιστήμη που μελετά τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να δώσει το κλειδί που θα «ξεκλειδώσει κρυμμένες δυνάμεις» που υπάρχουν μέσα μας. Η επιστήμη που γίνεται το εργαλείο για να παραμείνει το μυαλό μας στο «παιχνίδι», όταν αποπροσανατολιστικοί και καταστροφικοί παράγοντες, όπως είναι ο φόβος και το άγχος, παρεμβαίνουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

 

Και η SARGIA Partners, εταιρεία συμβούλων ηγεσίας, διοργανώνει στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου, ένα πρωτοποριακό Σεμινάριο Ηγεσίας με αυτό ακριβώς το θέμα: “Build Resiliency > Get Your Brain in the Game” (“Ενισχύστε την προσαρμοστικότητά σας> Βάλτε το μυαλό σας στο παιχνίδι”). Μοναδικός ομιλητής ο κατεξοχήν ειδικός στον τομέα αυτό, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Καθηγητής της Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ, ειδικός σε διαταραχές στρες και φόβου, Dr. Srini Pillay. 

 

Το Σεμινάριο που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων στοχεύει μέσα από πρωτοπόρες τεχνικές, βασισμένες στη δομή και λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες ώστε να:

  • αναπτύξουν την ικανότητα αυτοελέγχου και διαχείρισης του στρες και του φόβου
  • λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά συγκρουσιακές καταστάσεις
  • βελτιώσουν τη συναισθηματική και γνωστική ενσυναίσθηση
  • ανακάμψουν και να ενδυναμωθούν μέσα από την αποτελεσματική αντιμετώπιση  απρόσμενων  δυσκολιών και προκλήσεων.
  • βοηθήσουν την ομάδα τους να αποκτήσει ευχέρεια και προσαρμοστικότητα στην αντιμετώπιση αλλαγών

 

Ένα σεμινάριο-παρέμβαση της SARGIA Partners, πρωτοπόρου εταιρείας η οποία παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης στελεχών άμεσα συνδεόμενες με την επιχειρησιακή στρατηγική, που πραγματοποιείται σε μια δύσκολη για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας εποχή. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση του κλίματος σε έναν νευραλγικό για την οικονομία τομέα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
κ. Εύη Τσιλίκη SARGIA Partners 210-8920951, [email protected]

Για δηλώσεις συμμετοχής: www.leadershipseminars.gr