ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 5% έως 15% οι μειώσεις στις συντάξεις

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2012, 22:18 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2012, 22:18
Από 5% έως 15% οι μειώσεις στις συντάξεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου εξετάστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά και του προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου ξεκινά το Σάββατο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα «κλείδωσαν» οι τελικές περικοπές στις συντάξεις.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου εξετάστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά και του προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου ξεκινά το Σάββατο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα «κλείδωσαν» οι τελικές περικοπές στις συντάξεις.Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, σε δηλώσεις του τόνισε πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθούν τα πράγματα και να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
 

Στο ερώτημα «εάν η Δημοκρατική Αριστερά δεν ψηφίσει, σημαίνει ότι δεν στηρίζει και την κυβέρνηση», ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν τα γνωρίζω αυτά. Θα φανεί».
 

Κατά τη συνάντηση «κλέιδωσαν» οι τελικές μειώσεις στις συντάξεις, που θα ανέρχονται από 5 έως 15%. Αφαιρέθηκαν τα δύο κλιμάκια περικοπής 20 και 25% για συντάξεις 3.000 έως 4.000 χιλιάδων ευρώ και άνω των 4.000 χιλιάδων ευρώ αντιστοίχως
 

Συγκεκριμένα, η περικοπή για το άθροισμα συντάξεων κύριων και επικουρικών, χιλίων έως χιλίων πεντακοσίων ευρώ μειώνονται 5% και το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των χιλίων ευρώ.


Συντάξεις από χίλια πεντακόσια έως 2 χιλιάδες ευρώ μειώνονται κατά 10% και το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425 ευρώ και συντάξεις άνω των δύο χιλιάδων ευρώ μειώνονται 15% και το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.700 ευρώ.
 

Στη συνάντηση, εκτός του υπουργού Οικονομικών, παρόντες ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκουρας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου και στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά.