ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: «Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες»

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2012, 23:00 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2012, 23:00
Όλι Ρεν: «Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες»
Facebook Twitter Whatsapp

Να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την τήρηση των μέτρων αυστηρής λιτότητας κάλεσε την Ιταλία ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν, υποδεικνύοντας πως οι νέες εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι το δυσθεώρητο χρέος της δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάμψη πριν από το 2014.

Να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την τήρηση των μέτρων αυστηρής λιτότητας κάλεσε την Ιταλία ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν, υποδεικνύοντας πως οι νέες εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι το δυσθεώρητο χρέος της δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάμψη πριν από το 2014.«Υπάρχει μία πηγή ανησυχίας, ιδίως σε ό,τι αφορά το υπόβαθρο της αργής προοπτικής ανάπτυξης της Ιταλίας», δήλωσε ο Ρεν για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κατά την παρουσίαση της φθινοπωρινής οικονομικής πρόβλεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Συνεπώς, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ιταλία «να συνεχίσει τις προσπάθειες για δημοσιονομική σταθεροποίηση» καθ' όλη τη διάρκεια του ερχόμενου έτους, τόνισε ο Ρεν.

 

Η Επιτροπή εκτιμά πως το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα φθάσει το 126,5% του ΑΕΠ της το τρέχον έτος και θα αυξηθεί στο 127,6% το 2013, προτού υποχωρήσει στο 126,5% το 2014, εάν δεν επιβληθούν και νέα μέτρα.