ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύσημα Μέρκελ στην Πορτογαλία

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2012, 19:28 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2012, 19:28
Εύσημα Μέρκελ στην Πορτογαλία
Facebook Twitter Whatsapp

Εύσημα απένειμε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υποστηρίζοντας ότι βελτίωσε τις συνθήκες σε ό,τι αφορά τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξή της.

Εύσημα απένειμε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υποστηρίζοντας ότι βελτίωσε τις συνθήκες σε ό,τι αφορά τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξή της.«Μπορώ να αισθανθώ μεγάλη αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη φάση», είπε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέντρου Πάσους Κουέλιου, χαιρετίζοντας τον «εξαιρετικό τρόπο» με τον οποίο εφαρμόζει την πολιτική λιτότητας.


Οι οικονομικές πολιτικές έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στον πληθυσμό της Πορτογαλίας, παραδέχθηκε πάντως η Άγκελα Μέρκελ, η οποία υποσχέθηκε να υποστηρίξει προγράμματα επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση προβλήματων που ανακύπτουν.

Η Μέρκελ, που είχε συνομιλίες αρχικά με τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα και κατόπιν με τον Πάσους Κουέλιου, αναμενόταν να συμμετάσχει αργότερα στη συνάντηση επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών, στο πλαίσιο της πεντάωρης επίσκεψής της.

Το 2011 η Πορτογαλία έλαβε δάνειο ύψους 78 δισεκ. ευρώ από την τρόικα με αντάλλαγμα σειρά δρακόντειων μέτρων λιτότητας, τα οποία προσπαθεί να εφαρμόσει.