ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Προς όφελος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων οι αλλαγές στα εργασιακά

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2012, 22:22 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2012, 22:22
Βρούτσης: Προς όφελος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων οι αλλαγές στα εργασιακά
Facebook Twitter Whatsapp

Η απλούστευση της νομοθεσίας στο εργασιακό, θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Η απλούστευση της νομοθεσίας στο εργασιακό, θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.Υπεραμυνόμενος των αλλαγών στο Ασφαλιστικό είπε ότι με αυτές «θα αποτραπούν στρεβλώσεις του παρελθόντος».
 

Για το βασικό μισθό είπε ότι η σταθεροποίησή του αποτελεί δείκτη ασφαλείας για τον εργαζόμενο, χαρακτήρισε δε άδικη και αναποτελεσματική τη διάκριση που υπάρχει για τις αμοιβές των νέων κάτω των 25 ετών, θέμα που όπως είπε έθεσε επανειλημμένα στην τρόικα.
 

Ο κ. Βρούτσης αναγνώρισε ότι «τα μέτρα ήταν δύσκολα και επώδυνα για τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κάνει πολλές θυσίες», ενώ χαρακτήρισε τον κοινωνικό διάλογο, «ισχυρό ευρωπαϊκό θεσμό που αποτελεί κεκτημένο».


«Η ελληνική πλευρά έκανε σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τη χώρα» επανέλαβε ο κ. Βρούτσης.


Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε την Τρίτη τα μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση, για την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση.