ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η εκταμίευση κονδυλίων της ΕΤΕπ

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2012, 22:58 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2012, 22:58
Ξεκινά η εκταμίευση κονδυλίων της ΕΤΕπ
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα 850 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είπε ο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας με την ΕΤΕπ, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρό της Ντάριο Σκαναπιέκο.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα 850 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είπε ο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας με την ΕΤΕπ, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρό της Ντάριο Σκαναπιέκο.«Σήμερα ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν σε σχέση με τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μπορούμε να πούμε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα 850 εκ. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός.

 

«Είναι πολύ σημαντικές οι εξελίξεις αυτές διότι ενισχύουν την ρευστότητα της οικονομίας» πρόσθεσε ο υπουργός και ευχαρίστησε τους επικεφαλής της ΕΤΕπ, «καθώς τελικά καταλήξαμε σε μια συμφωνία ιδιαίτερα θετική και για τη χώρα, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

«Έχει πλέον τεθεί το πλαίσιο και μπορεί να ξεκινήσει τώρα μια αλυσιδωτή διαδικασία όπου θα εξετάζεται το κάθε ένα project ξεχωριστά, θα δεχόμαστε τα αιτήματά σας και θα προχωράμε στην εκταμίευση» επιβεβαίωσε ο Ντ.Σκαναπιέκο.

 

Οι κλάδοι που θα ωφεληθούν είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (για τις οποίες τρέχουν δύο προγράμματα), ο κλάδος της ενέργειας και ο κλάδος των υποδομών.

 

«Είναι απολύτως σημαντικό αυτή τη στιγμή να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της χώρας μετά από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα» τόνισε ακόμη ο κ. Σκαναπιέκο.

 

«Είναι πολύ σημαντικό να επέλθει οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος της ύπαρξής μας, ο λόγος της ύπαρξης της ΕΤΕπ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά [...] Τώρα ήρθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας και είναι πολύ σημαντικό όπως είπα, να στηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» είπε ο ίδιος.


Πηγή: in.gr