ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο venture capital fund από τον Ομιλο της Τράπεζας Πειραιώς

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2012, 17:02 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2012, 17:02
Νέο venture capital fund από τον Ομιλο της Τράπεζας Πειραιώς
Facebook Twitter Whatsapp
Tη δημιουργία ενός καινούργιου venture capital fund, ανακοίνωσε σήμερα ο Venture Capital & Private Equity (VC & PE) Group του ομίλου Πειραιώς.
Tη δημιουργία ενός καινούργιου venture capital fund, ανακοίνωσε σήμερα ο Venture Capital & Private Equity (VC & PE) Group του ομίλου Πειραιώς.

Αυτό αποτελεί το τρίτο ενεργό, επενδυτικό fund που διαχειρίζεται ο όμιλος, μέσω των θυγατρικών του VC & PE group, Piraeus Equity Advisors, Piraeus Capital Management και Piraeus JEREMIE Tech Catalyst Management. Το νέο fund ονομάζεται Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund («PJ Tech Catalyst») και θα επενδύει μετοχικά σε νεοσύστατες καινοτομικές εταιρείες στον χώρο του Information Technolοgy Communications (ICT) στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τη νέα επιχειρηματικότητα σε έναν στρατηγικό τομέα για τη χώρα.

To PJ Tech Catalyst δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, η οποία υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, κάνοντας χρήση Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών Ταμείων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και τη Τράπεζα Πειραιώς. Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και του Ομίλου Πειραιώς ως επενδυτές στο PJ Tech Catalyst, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κυρίως θα συγκρατήσει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ώστε να σταματήσει η διαφυγή του στο εξωτερικό.

Συγχρόνως, μέσω της προσπάθειας αυτής θα δημιουργηθούν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη χώρα μας, οι οποίες θα εξάγονται άμεσα στο εξωτερικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Venture Capital & Private Equity Group του Ομίλου Πειραιώς στελεχώνεται από έμπειρο ελληνικό και ξένο ανθρώπινο δυναμικό, με διεθνή επενδυτική εμπειρία και βαθιά γνώση της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς και της χρηματοοικονομικής πρακτικής στη χώρα.

Τα στελέχη αυτά έχουν δημιουργήσει μία μοναδική ομάδα που θα αποτελεί τοπικό συνεργάτη για ξένους θεσμικούς επενδυτές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης εφαρμόζοντας ένα λειτουργικό μοντέλο βασισμένο σε διεθνή πρότυπα.