ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2012, 13:08 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2012, 13:08
Την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφίσει η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Bundestag, για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος συντηρητικός βουλευτής.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφίσει η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Bundestag, για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος συντηρητικός βουλευτής.«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών. Ο ίδιος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι είναι αισιόδοξος πως οι συντηρητικοί και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι των συντηρητικών στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα συγκροτήσουν μια πλειοψηφία, διασώζοντας την Μέρκελ από την ταπείνωση να χρειαστεί να βασιστεί στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που υποστηρίζουν τη διάσωση και στους Πράσινους.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των κύριων κομμάτων αύριο Τετάρτη το πρωί για το αποτέλεσμα της αποψινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα. Η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της Μπούντεσταγκ πριν εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα βάσει του δεύτερου διεθνούς πακέτου αρωγής.

Ο Σόιμπλε πρότεινε να συνδυαστούν η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα, που θα δοθεί το Δεκέμβριο, με τις καθυστερημένες πληρωμές και να δοθούν στην Ελλάδα συνολικά 44 δισεκ. ευρώ, τα οποία να καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου. «Η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές προσπάθειες στα τελευταία δυόμισι χρόνια και θα πρέπει να επισημανθεί τι κατάφεραν οι έλληνες πολιτικοί, η χώρα και ο λαός σε όρους δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο βουλευτής και στέλεχος των συντηρητικών Μίχαελ Μάιστερ.