ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Το 100% της Ελληνικό Α.Ε. σε ιδιώτες

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2012, 23:07 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2012, 23:07
ΤΑΙΠΕΔ: Το 100% της Ελληνικό Α.Ε. σε ιδιώτες
Facebook Twitter Whatsapp

Το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.», και όχι το 70% που προβλέπονταν έως σήμερα, θα διαθέσει τελικά το Δημόσιο στους υποψήφιους επενδυτές.

Το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.», και όχι το 70% που προβλέπονταν έως σήμερα, θα διαθέσει τελικά το Δημόσιο στους υποψήφιους επενδυτές.Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπό τον όρο ότι οι επενδυτές δεν θα μπορούν να προσφέρουν προς πώληση, επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.


Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα Τεύχη για την τελική φάση του διαγωνισμού αξιοποίησης στο Ελληνικό και οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτική οικονομική προσφορά, μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραχώρηση του 100% της εταιρίας διαχείρισης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, ήταν αίτημα δύο εκ των τεσσάρων υποψηφίων επενδυτών, προκειμένου να μπορέσουν να πωλήσουν τμήμα των εγκαταστάσεων.
 

Στη β΄ φάση του διεθνούς διαγωνισμού, μετέχουν η Qatari Diar (θυγατρική της Qatar Investment Authority) από το Κατάρ, η ισραηλινή Elbit, η βρετανική London & Regional Properties και η Lamda Development του ομίλου Λάτση.
 

Σημειώνεται, ότι το ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής, καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί.