ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αλλαγή χεριών» για το King George Palace

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2012, 16:46 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2012, 16:46
«Αλλαγή χεριών» για το King George Palace
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συμφωνία με τη ΛΑΜΨΑ προχώρησε η Eurobank όσον αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου King George Palace, σύμφωνα με πληροφορίες. 
Σε συμφωνία με τη ΛΑΜΨΑ προχώρησε η Eurobank όσον αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου King George Palace, σύμφωνα με πληροφορίες. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βάσει της συμφωνίας, η εταιρεία ΛΑΜΨΑ θα έχει δικαίωμα να εξαγοράσει το πολυτελές ξενοδοχείο μετά το πέρας της περιόδου μίσθωσης.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το ξενοδοχείο 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 κατεδαφίστηκε το παλιό διώροφο σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη στην οδό Γεωργίου Α΄, δίνοντας τη θέση του στο μικρό αλλά αριστοκρατικό ξενοδοχείο King George του επιχειρηματία Καλκάνη. 

Το King George άνοιξε τις πύλες του το 1936 και αποτελούσε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας. 

Στο κτίριο –που χρησίμευσε και ως παλάτι– έγιναν διάφορες αλλαγές ως το 1958, οπότε προστέθηκαν οι τρεις τελευταίοι όροφοι, δίνοντάς του την τελική του μορφή. Σε αυτό έχουν διαμείνει πασίγνωστα ονόματα από το χώρο της παγκόσμιας πολιτικής, βασιλείς, γαλαζοαίματοι, αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής.  

Το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ξενοδοχεία της Ελλάδος και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Μετά την εξαγορά της από την EFG Eurobank οι νέοι ιδιοκτήτες υπέγραψαν, το 2001, σύμβαση για την ανακαίνιση, εκμίσθωση και διαχείρισή του με τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια. Το ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στις 31 Μαΐου 2004, μετά την πλήρη ανακαίνιση των 120 δωματίων και σουιτών, των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων, τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, κέντρου Thalasso spa και του εστιατορίου Tudor Hall, που κόστισε 17,7 εκατ. ευρώ. Έκτοτε απέσπασε πολλές διεθνείς διακρίσεις και φιγουράρει μονίμως στις λίστες των καλύτερων ξενοδοχείων του κόσμου.

Πηγή: protothema.gr