ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κριστόφ Σμιντ: Συμφωνία «απόσβεσης» χρέους προτείνει για τις χώρες σε κρίση

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2013, 21:01 / Ανανεώθηκε 20 Ιουλίου 2013, 18:51
Κριστόφ Σμιντ: Συμφωνία «απόσβεσης» χρέους προτείνει για τις χώρες σε κρίση
Facebook Twitter Whatsapp

Τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν με μία «συμφωνία απόσβεσης χρέους», υποστηρίζει  ο επικεφαλής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας Κριστόφ Σμιντ.

Τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν με μία «συμφωνία απόσβεσης χρέους» που θα είναι συνδεδεμένη με μία «πολιτική απαιτήσεων και ενισχύσεων», υποστηρίζει ο επικεφαλής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας Κριστόφ Σμιντ και τονίζει ότι «από μόνη της η αλληλεγγύη δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου, ούτε όμως και από μόνη της η σκληρότητα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, ο κ. Σμιντ επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η ευρωκρίση δεν θα έχει υψηλό κόστος για τους Γερμανούς και εξηγεί ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρηθούν επί τα χείρω οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας λόγω αναζωπύρωσης της κρίσης.

«Μία κυβερνητική αλλαγή, η μη αποδοχή ενός μεταρρυθμιστικού πακέτου ή η κρίση ενός οίκου αξιολόγησης θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες», προειδοποιεί, αναφερόμενος και στις διαμαρτυρίες των πολιτών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις