ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 12:21 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 12:47
Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Facebook Twitter Whatsapp

Τρεις είναι οι δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πλέον το έργο εισέρχεται στην τελική φάση, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί εξ αρχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τρεις είναι οι δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πλέον το έργο εισέρχεται στην τελική φάση, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί εξ αρχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι εταιρείες που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές είναι οι:

1. INTRASOFT INTERNATIONAL - ΙΝΤRΑΚΑΤ
2. ΑΤΕΣΕ – ΜΕΤΚΑ
3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - LG CNS

Στο πλαίσιο του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το ελληνικό δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Το έργο προβλέπεται να παραδίδεται σταδιακά κατά την περίοδο 2014-2015.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr