ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκαιρη υποβολή δηλώσεων ζητεί η ΓΓΠΣ

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 11:38 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 12:02
Έγκαιρη υποβολή δηλώσεων ζητεί η ΓΓΠΣ
Facebook Twitter Whatsapp

Κάλεσμα στους φορολογούμενους και τους λογιστές να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις στο TAXISnet έγκαιρα, πριν φθάσει η ημερομηνία λήξης των προθεσμιών, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Συνολικά 3.971.205 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα από τους φορολογούμενους μέσω του TAXISnet σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. 

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το σύστημα δέχεται αυξημένο αριθμό δηλώσεων ενόψει της λήξης της πρώτης καταληκτικής ημερομηνίας για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 1 και 2.

Ενδεικτικό είναι ότι από την Δευτέρα 15 Ιουλίου υποβάλλονται καθημερινά στο σύστημα πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις με αποκορύφωμα χθες όπου υποβλήθηκαν 262.000 φορολογικές δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες αναμένονταν η λήξη της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας για την οποία τελικά δόθηκε παράταση ως και την Παρασκευή.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του με αφορμή τον μεγάλο αριθμό δηλώσεων που υποβλήθηκαν χθες αναφέρει ότι «το σύστημα TAXISnet, ανταποκρίθηκε στο πολύ μεγάλο φορτίο δηλώσεων». 

Παράλληλα, καλεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να σπεύσουν να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις και να μην περιμένουν την λήξη των προθεσμιών.

Θετική η διαπίστωση από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο απορίας άξιο παραμένει γιατί εφόσον λαμβάνονται όλα τα μέτρα, χιλιάδες φορολογούμενοι ταλαιπωρούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε χρειάστηκε να δοθεί και παράταση μέχρι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις