ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια 225 εκατ. ευρώ σύναψε ο ΟΤΕ με την EBRD

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2013, 15:16 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 15:48
Δάνεια 225 εκατ. ευρώ σύναψε ο ΟΤΕ με την EBRD
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής αναχρηματοδότησής του πραγματοποίησε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ, συνάπτοντας δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ με διοργανώτρια την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για επενδύσεις στο δίκτυο 4G της COSMOTE Ρουμανίας. 

Ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής αναχρηματοδότησής του πραγματοποίησε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ, συνάπτοντας δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ με διοργανώτρια την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για επενδύσεις στο δίκτυο 4G της COSMOTE Ρουμανίας

Από το φθινόπωρο του 2012 και μέχρι σήμερα, και παρά το περιβάλλον, ο ΟΤΕ έχει καταφέρει να υλοποιήσει το σημαντικότερο κομμάτι της στρατηγικής του με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με μια σειρά από κινήσεις, όπως η επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου των 700 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2013, η εταιρεία έχει πετύχει την αναδιάρθρωση του προφίλ του δανεισμού της (δείτε περισσότερα στο συνημμένο infographic), ενώ με την ολοκλήρωση της πώλησης τηςGlobul αναμένεται να έχει μειώσει το δανεισμό της κάτω από τα 2 δισ. ευρώ. 

Η συμφωνία με την EBRD επιβεβαιώνει την ικανότητα του ΟΤΕ να εξασφαλίζει χρηματοδότηση από διαφορετικές πηγές. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει αξιοποιήσει μια σειρά διαφορετικών πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών αναχρηματοδότησης και εξυπηρέτησης του δανεισμού του, που περιλαμβάνουν:

  • Πρωτοποριακή έκδοση ομολόγων, η πρώτη μετά την κρίση
  • Τραπεζικό δανεισμό
  • Πώληση περιουσιακών στοιχείων
  • Διατήρηση ισχυρών χρηματορροών χάρη στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του στην αγορά, αλλά και την επιτυχημένη μείωση του κόστους
  • Χρηματοδότηση μέσω μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τα παραπάνω αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης από τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και τις διεθνείς αγορές στις δυνατότητες και προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ, αλλά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr