ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για ένα προαπαιτούμενο «μπλόκαραν» τη δόση των 4 δισ. ευρώ

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 07:17 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 08:49
Για ένα προαπαιτούμενο «μπλόκαραν» τη δόση των 4 δισ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Η αδυναμία καταγραφής όλων των 4.200 εργαζομένων που έπρεπε να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας είναι το ένα από τα 22 προαπαιτούμενα που καθυστέρησε τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης στο χθεσινό Euro Working Group, που συνεδρίασε τηλεφωνικά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αδυναμία καταγραφής όλων των εργαζομένων που έπρεπε να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας είναι το ένα από τα 22 προαπαιτούμενα που καθυστέρησε τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης στο χθεσινό Euro Working Group, που συνεδρίασε τηλεφωνικά. 

Συγκεκριμένα, το τελευταίο μέτρο που αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, θα εκπληρωθεί με την κατάθεση τροπολογίας στην ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Παιδείας καθώς από την κινητικότητα «έλειπαν» 80 υπάλληλοι.

Δεδομένου ότι ο στόχος των 4.200 είναι στόχος μήνα και ετέθη από το Eurogroup της 8ης Ιουλίου, οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν μέχρι τέλους το σχετικό τελευταίο προαπαιτούμενο να εκπληρωθεί πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ του ESM την Παρασκευή, συνδέοντάς το με την καταβολή της δόσης. 

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί ως το βράδυ και τα στελέχη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών βρίσκονται σε ετοιμότητα για να γράψουν το σχετικό κείμενο και να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων στο ΔΣ του ESM.

Μετά τη συνεδρίαση του ESM, ακολουθούν οι εθνικές διαδικασίες όπου υπάρχουν, με τελευταία αυτή της Γερμανίας στις 29 Ιουλίου. Δύο μέρες μετά τα 4 δισ. της δόσης θα φτάσουν στα ταμεία του ΟΔΔΗΧ (2,5 δισ. από τον EFSF και 1,5 δισ. από τις επιστροφές κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών).
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr