ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 09:38 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 11:17
Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν για την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναβάλλεται τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η μία -από τις συνολικά 22- προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions) που εκκρεμεί ακόμη, προκάλεσε την αναβολή της παρουσίασης από τον επικεφαλής του κλιμακιού της Κομισιόν Ματίας Μορς, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Στην έκθεση αναμένεται να γίνεται αναφορά στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων, στην μετάθεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το 2016, στους νέους στόχους για τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς και στο χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 2015.

Υπενθυμίζεται πως η αδυναμία καταγραφής όλων των εργαζομένων που έπρεπε να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας είναι το ένα από τα 22 προαπαιτούμενα που καθυστέρησε τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης στο χθεσινό Euro Working Group, που συνεδρίασε τηλεφωνικά. 

Συγκεκριμένα, το τελευταίο μέτρο που αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, θα εκπληρωθεί με την κατάθεση τροπολογίας στην ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Παιδείας καθώς από την κινητικότητα «έλειπαν» 80 υπάλληλοι.

Δεδομένου ότι ο στόχος των 4.200 είναι στόχος μήνα και ετέθη από το Eurogroup της 8ης Ιουλίου, οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν μέχρι τέλους το σχετικό τελευταίο προαπαιτούμενο να εκπληρωθεί πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ του ESM την Παρασκευή, συνδέοντάς το με την καταβολή της δόσης. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις