ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Εθνική Τράπεζα περνά η Probank

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2013, 13:12 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2013, 13:37
Στην Εθνική Τράπεζα περνά η Probank
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ομπρέλα της Εθνικής Τράπεζας περνά το «καλό κομμάτι» της τράπεζας Probank η οποία τελικώς θα διασπαστεί σε good και bad bank. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ομπρέλα της Εθνικής Τράπεζας περνά το «καλό κομμάτι» της τράπεζας Probank η οποία τελικώς θα διασπαστεί σε good και bad bank.

Μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας για ολοκλήρωση της πώλησης της Probank εντός της ημέρας, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διαχωρισμός της τράπεζας σε δύο κομμάτια με το «καλό» σύμφωνα με πληροφορίες, να πωλείται στην ΕΤΕ. 

Ενδιαφέρον για την Probank είχε εκδηλώσει το fund Ellington το οποίο εκπροσωπείται από τον κ. Γιαννακόπουλο, ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι όροι που έθεσε δεν ικανοποίησαν την τρόικα. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή και το γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντικείμενο το ζήτημα της Probank. Το Ellington ζητούσε πέραν των 222 εκατ που θα κατέβαλλε για την ανακεφαλαιοποίηση της Probank το ΤΧΣ να δεσμεύσει και προκαταβάλλει 150 με 200 εκατ για τυχόν μελλοντικές ζημίες. Από την πλευρά του το ΤΧΣ δεσμεύθηκε ότι θα συνέβαλλε στην πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση της Probank στην περίπτωση που αυτό ήταν αναγκαίο, όμως η δέσμευση αυτή δεν κάλυπτε το Ellington. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «κακό» κομμάτι της τράπεζας θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των αναχρηματοδοτούμενων δανείων, τα δάνεια ύψους 30 εκατ. των εργαζομένων για να αγοράσουν μετοχές και βεβαίως όλες οι μετοχές της τράπεζας. 
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr