ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξακόσια μέτρα χωρίζουν την Κύπρο από τον «μαύρο χρυσό»

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2013, 14:36 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2013, 15:58
Εξακόσια μέτρα χωρίζουν την Κύπρο από τον «μαύρο χρυσό»
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από τη Λευκωσία τα γεωτρύπανα έχουν «πάρει φωτιά» και απομένουν μόλις εξακόσια μέτρα για να φτάσουν στο κοίτασμα του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Βέβαια μαζί με τον Κυπριακό λαό αγωνιά και η εταιρεία Noble καθώς μόλις φτάσουν στο επιθυμητό βάθος θα έχουν πιο σαφή εικόνα για τον πλούτο του κοιτάσματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από τη Λευκωσία τα γεωτρύπανα έχουν «πάρει φωτιά» και απομένουν μόλις εξακόσια μέτρα για να φτάσουν στο κοίτασμα του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Βέβαια μαζί με τον Κυπριακό λαό αγωνιά και η εταιρεία Noble καθώς μόλις φτάσουν στο επιθυμητό βάθος θα έχουν πιο σαφή εικόνα για τον πλούτο του κοιτάσματος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης εξήγησε θα γίνει ανάλυση των δεδομένων για να διακριβωθούν οι ποσότητες και η ποιότητα του κοιτάσματος.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις ο υπουργός ανέφερε πως δεν είναι κάτι καινούργιο.

«Εμείς προχωρούμε κανονικά με τους σχεδιασμούς μας, και ταυτόχρονα προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τις στρατηγικές μας συνεργασίες στην περιοχή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Γιώργος Λακκοτρύπης
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις