ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπήτρος: Επεκτείνει την BIGSOLAR στην Κύπρο

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2013, 18:38 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2013, 18:38
Μπήτρος: Επεκτείνει την BIGSOLAR στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχος της BIGSOLAR Cyprus είναι η κατάκτηση ενός σημαντικού μεριδίου της Κυπριακής αγοράς φωτοβολταϊκών, η οποία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς στο άμεσο μέλλον, ωθούμενη από συγκεκριμένα κρατικά προγράμματα που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ.

Στην Κύπρο επεκτείνει τη δραστηριότητά της η θυγατρική της Μπήτρος  BIGSOLAR θέλοντας να μεταφέρει στην κυπριακή αγορά το επιτυχημένο μοντέλο της BIGSOLAR.

Η BIGSOLAR Cyprus Ltd αποτελεί joint venture μεταξύ της BIGSOLAR Α.Ε. και της ΦΑΝΟΣ Ν. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Δ.Ε. ΛΤΔ, μια από τις μεγαλύτερες κυπριακές εταιρείες προμήθειας υλικών κι εξοπλισμού στην οικοδομική βιομηχανία, με έμφαση σε προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας.

Στόχος της BIGSOLAR Cyprus είναι η κατάκτηση ενός σημαντικού μεριδίου της Κυπριακής αγοράς φωτοβολταϊκών, η οποία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς στο άμεσο μέλλον, ωθούμενη από συγκεκριμένα κρατικά προγράμματα που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ.

Με αφορμή την ίδρυση της BIGSOLAR CYPRUS LTD, ο πρόεδρος της BIGSOLAR κος Γιάννης Μπήτρος, δήλωσε: «Κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της γεωγραφικής επέκτασης και διεθνοποίησης των δραστηριοτήτων μας. Η Κυπριακή αγορά φωτοβολταϊκών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας και του υψηλού σημερινού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δύο αυτοί παράγοντες της δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί χωρίς κρατικές επιδοτήσεις και να αποτελέσει συντελεστή μείωσης του ενεργειακού κόστους και ανάπτυξης. Στην προσπάθειά μας για την κατάκτηση ενός σημαντικού μεριδίου της Κυπριακής αγοράς φωτοβολταϊκών ευτυχούμε να έχουμε εταίρο και αρωγό έναν Όμιλο με μακρά, επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή, υψηλή αξιοπιστία και εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών. Πιστεύω ότι η θέση του Ομίλου ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ στην Κυπριακή αγορά και η εμπειρία της BIGSOLAR στην αγορά των φωτοβολταϊκών αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των στόχων της BIGSOLAR Cyprus».

 

Από την πλευρά του, ο κος Νικόλας Επιφανίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΝΟΣ Ν. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Δ.Ε. ΛΤΔ, επεσήμανε: «Ο οργανισμός μας πρόσφατα έθεσε στόχο να σταθεί αρωγός στην πορεία της χώρας μας προς το κτίριο μηδενικής κατανάλωσης. Στην προσπάθεια αυτή, έχουμε δεσμευτεί ότι θα εντοπίζουμε τα προϊόντα εκείνα και τις τεχνολογίες που θα κάμουν το στόχο αυτό εφικτό, αλλά και ότι θα προσφέρουμε στην αγορά την κατάλληλη πληροφόρηση και εκπαίδευση, συνδράμοντας έτσι στην καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης και στην αναβάθμιση της τεχνογνωσίας του τεχνικού κόσμου. Η συνεργασία με την BIGSOLAR αποτελεί τεράστιο άλμα στη διαδρομή που επιλέξαμε. Με την καθοδήγηση των έμπειρων συνεργατών μας ετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε στους Κύπριους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, όχι μόνο τον εξοπλισμό, αλλά και κάθε αναγκαία υποστήριξη για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του έργου τους». 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr