ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των λαχείων

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2013, 14:40 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2013, 14:33
Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των λαχείων
Facebook Twitter Whatsapp

Υπεγράφη τελικά σήμερα η σύμβαση για τα λαχεία αφού ξεπεράστηκε το σύνολο των εκκρεμοτήτων των συμβαλλόμενων πλευρών.

Υπεγράφη τελικά σήμερα η σύμβαση για τα λαχεία αφού ξεπεράστηκε το σύνολο των εκκρεμοτήτων των συμβαλλόμενων πλευρών.

Η συμφωνία αξίας 190 εκατ. για τα λαχεία είναι η πρώτη ιδιωτικοποίηση που ολοκληρώνεται φέτος ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ.

Ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαδικασίες δήλωσε στο Reuters ότι «σφραγίστηκε» η συμφωνία παραχώρησης για την 12ετή εκμετάλλευση των λαχείων από την κ/ξ των ΟΠΑΠ, Ιntralot και SGI.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

«Υπεγράφη, σήμερα, από το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε», η σύμβαση παραχώρησης  του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για χρονική περίοδο 12 ετών.

Στην εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε» συμμετέχουν οι εταιρείες OPAP Investment Limited (67%), Intralot Lotteries Limited (16,5%) και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l (16,5%).

Η σύμβαση παραχώρησης έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα εισαχθεί άμεσα προς κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ τελεί υπό την έγκριση των Αρχών Ανταγωνισμού Ελλάδας και Κύπρου. 

Στα συνολικά οικονομικά ανταλλάγματα για το Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβάνονται  η εφάπαξ καταβολή 190 εκ. € σε μετρητά, και ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για το Δημόσιο (για την 12ετία) ύψους 580 εκ. €, ήτοι συνολικά τουλάχιστον 770 εκ. €.»
 
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr