ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με σύστημα ποτίσματος κέρδισαν διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2013, 15:50 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2013, 15:50
Με σύστημα ποτίσματος κέρδισαν διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα κέρδισαν μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής τους πρότασης στον 24ο Διαγωνισμό «European Company of the Year 2013», που διοργάνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe), στο Wembley του Λονδίνου, στις 17-19 Ιουλίου 2013.

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα κέρδισαν μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής τους πρότασης στον 24ο Διαγωνισμό «European Company of the Year 2013», που διοργάνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe), στο Wembley του Λονδίνου, στις 17-19 Ιουλίου 2013.

Μετά τη νίκη τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013» που διοργανώθηκε για 6η χρονιά τον Ιούνιο από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), οι μαθητές, με την εταιρία τους RevoRootion Inc. εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και διαγωνίσθηκαν ανάμεσα σε 34 μαθητικές ομάδες και περισσότερους από 250 μαθητές από όλη την Ευρώπη.

Το επιχειρηματικό επίτευγμα που παρουσίασαν, το EXAPOT, είναι ένα έξυπνο αυτόματο ποτιστικό σύστημα που λειτουργεί με υπολογιστικό λογισμικό το οποίο βασίζεται σε αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας του εδάφους, επιτυγχάνει μηδενική σπατάλη νερού και είναι ειδικό για τη φροντίδα ευαίσθητων φυτών.

H ελληνική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη εντυπωσίασε με την οικονομική διαχείριση της εταιρίας της κατακτώντας την διάκριση “Financial Management in Βusiness Award”.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε: “Η διάκριση ελληνικής μαθητικής ομάδας σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό μας, για δεύτερη φορά μέσα στο 2013, αποδεικνύει ότι η νέα γενιά μπορεί να πρωταγωνιστήσει επιχειρηματικά σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα ένα στα δύο νέα παιδιά πρέπει να δημιουργήσει τη δική του θέση εργασίας καθώς η ανεργία ξεπερνά το 50% στους νέους. Με την βιωματική μάθηση που τους παρέχουμε τους δίνουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες με ευαισθησία προς την κοινωνία και το περιβάλλον καθώς και να καλλιεργήσουν πολύ χρήσιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους πορεία”.

Συνοπτικά οι μαθητικές εταιρείες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής:

Νικήτριες μαθητικές εταιρείες βραβείων JA-YE Europe

1η νικήτρια ομάδα: “Three Little Pigs”  (Εσθονία) - Σχεδιασμός και παρουσίαση επιστημονικών πειραμάτων για παιδιά 6-12 ετών σε σχολεία και εκδηλώσεις

2η νικήτρια ομάδα: “Sun O’Clock”  (Ισπανία) - Κατασκευή περιβραχιόνιου που προστατεύει από τον ήλιο με ένδειξη για τη χρήση αντηλιακού

3η νικήτρια ομάδα: “KraGü”  (Γερμανία) - Έξυπνες και πρωτότυπες ενδυματολογικές προτάσεις

 Το πρόγραμμα «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» υλοποιείται από το ΣΕΝ/JA Greece σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων,

Ο Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE www.ja-ye.org) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση, στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 38 ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί ένα από τα περιφερειακά κέντρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας-Junior Achievement Worldwide. Ο οργανισμός, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, απασχολεί έμπειρο προσωπικό βοηθώντας τους νέους να κατανοήσουν τα οικονομικά της καθημερινότητας και των επιχειρήσεων, εμπνέοντάς τους να καινοτομήσουν και προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνει τους ορίζοντές τους και αναδεικνύει τις δεξιότητές τους. Τα προγράμματα του JA-YE έχουν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ο φορέας του Junior Achievement Europe στην Ελλάδα. Πρόκειται για μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005. Υποστηρίζεται από δεκάδες μέλη-διακεκριμένες επιχειρήσεις και έχει ως στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τη βοήθεια στελεχών επιχειρήσεων οι οποίοι αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους, ενημερώνοντας και προσφέροντας στους μαθητές τις πολύτιμες εμπειρίες τους από την αγορά εργασίας. 

Παράλληλα, με στόχο την πιο ποιοτική και ενεργή συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα, το ΣΕΝ/JA Greece διοργανώνει ετήσιους διαγωνισμούς, πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις