ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Πάνω από 1,7% ο πληθωρισμός φέτος

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2013, 16:58 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2013, 16:58
Γερμανία: Πάνω από 1,7% ο πληθωρισμός φέτος
Facebook Twitter Whatsapp
 
Ο πληθωρισμός στη χώρα έχει παραμείνει φέτος κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ, δηλαδή κοντά αλλά κάτω από το 2%, ενώ σε μεγάλο μέρος του 2012 βρισκόταν πάνω από το όριο αυτό. Οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν να υπερβεί το ποσοστό αυτό φέτος.

Πάνω από το προβλεπόμενο 1,7% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο, παραμένοντας πάντως κατώτερος του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως καταδεικνύουν στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια.

Ο πληθωρισμός στη χώρα έχει παραμείνει φέτος κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ, δηλαδή κοντά αλλά κάτω από το 2%, ενώ σε μεγάλο μέρος του 2012 βρισκόταν πάνω από το όριο αυτό. Οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν να υπερβεί το ποσοστό αυτό φέτος.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή τους, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμενόταν να μειωθεί στο 1,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 1,8% τον Ιούνιο.

Πάντως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας που συχνά αντανακλά σχεδόν επακριβώς τα εθνικά δεδομένα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,1% τον Ιούλιο. Άλλα τρία ομόσπονδα κρατίδια κατέγραψαν πληθωρισμό 1,7%, 1,8% και 2% τον Ιούλιο.

Τα ποσοστά για το σύνολο της χώρας αναμένεται να δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr