ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που ανακοίνωσε η Σερβία

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2013, 12:59 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2013, 12:59
ΔΝΤ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που ανακοίνωσε η Σερβία
Facebook Twitter Whatsapp

Δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της Σερβίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες.

Δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της Σερβίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες και τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου τομέα και τις επιδοτήσεις και στρατηγική ενίσχυσης της είσπραξης εσόδων.

"Η πλήρης εφαρμογή αυτών των μέτρων, αρχής γενομένης από το 2014, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

"Το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, για την αντιστροφή της δυναμικής αύξησης του δημοσίου χρέους και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της (οικονομικής) πολικής, όπως αναγνωρίστηκε από της αρχές. Τα κυβερνητικά σχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης, που περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Στρατηγικής - προς το παρόν τελούν υπό συζήτηση - προσδιορίζουν ένα σύνολο μέτρων, που αποσκοπούν να θέσουν τα δημόσια οικονομικά σε μία βιώσιμη πορεία" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης της Σερβίας (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών εξυγίανσης των τραπεζών, της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και των πληρωμών για καταπτώσεις εγγυήσεων) θα ανέλθει στο 7,5% του ΑΕΠ το τρέχον έτος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr