ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σλοβενία: Πρώην υπουργοί καλούν την τρόικα

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2013, 16:37
Σλοβενία: Πρώην υπουργοί καλούν την τρόικα
Facebook Twitter Whatsapp

Η Σλοβενία είναι σε δεινή κατάσταση εκτίμησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντιμίτρι Ρούπελ και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ματέι Λαχόβνικ κάλεσε την "τρόικα".

Η Σλοβενία είναι σε δεινή κατάσταση εκτίμησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντιμίτρι Ρούπελ και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ματέι Λαχόβνικ κάλεσε την "τρόικα" για να εδραιώσει την τάξη στη χώρα, στη διάρκεια συζήτησης που διοργανώθηκε από τη "Σλοβενική Επιτροπή για το ΝΑΤΟ" και τη νεοϊδρυθείσα συντονιστική επιτροπή μη κυβερνητικών οργανώσεων για την εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας είπε ότι η χώρα είναι σε πολύ μειονεκτική θέση, ενώ στο παρελθόν ήταν "ο καλύτερος μαθητής στην τάξη".

Ο κ. Λαχόβνικ πρόσθεσε ότι η Σλοβενία μοιάζει με επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ότι χρειάζεται "διαχειριστή της κρίσης".

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι μπορούν να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις και να ιδιωτικοποιηθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία μόνο με πίεση από το εξωτερικό.

Η νέα πρέσβης της Γερμανίας στη Σλοβενία, Άνα Πριντζ είπε ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει δυσκολίες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα".

Τα προβλήματα της Γερμανίας έχουν αντίκτυπο στη Σλοβενία και αντίστροφα, σημείωσε και ζήτησε από κοινού προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων.

Η κ. Πριντζ είπε ότι οι γερμανικές εταιρείες είναι ικανοποιημένες από τη δραστηριοποίηση στη Σλοβενία, αν και η γραφειοκρατία αποτελεί πρόβλημα. Οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας δεν είναι τόσο κακές, ανέφερε προτρέποντας τους Σλοβένους να μην είναι "τόσο απαισιόδοξοι".

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι η πρέσβης έχει ακόμη να μάθει πολλά για τους Σλοβένους πολιτικούς σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα όσα λένε και στα όσα κάνουν. "Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα επιμείνει στην εκπλήρωση των όρων και θα απαιτήσει την ανάληψη δράσης" είπε.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη πολιτική και οικονομική αστάθεια στη Σλοβενία, η οποία επιδρά στις επενδύσεις.

"Οι επενδυτές δεν έχουν ιδέα πώς θα διαμορφωθούν οι φόροι στη Σλοβενία τον επόμενο χρόνο. Ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης το γνωρίζουν" τόνισε ο κ. Λαχόβνικ. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr