ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Σλοβενία αποστολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2013, 19:02
Στη Σλοβενία αποστολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης
Facebook Twitter Whatsapp

Τα οικονομικά μεγέθη της Σλοβενίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τα οικονομικά μεγέθη της Σλοβενίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), που βρίσκεται από σήμερα και θα παραμείνει έως την Παρασκευή στη Λιουμπλιάνα. Η εικόνα που θα διαμορφώσει η αποστολή θα αξιοποιηθεί στην εκπόνηση του νέου τριετούς στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας για τη χώρα.

Σύμφωνα με την EBRD, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο τακτικών διαβουλεύσεων, στη διάρκεια των οποίων συλλέγονται τα τελευταία δεδομένα για τη χώρα και "διατηρείται" μία επαφή με τις αρχές και τους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών.

Τα μέλη της αποστολής θα συναντηθούν με μέλη της σλοβενικής κυβέρνησης, της Κεντρικής Τράπεζας, του διπλωματικού σώματος, καθώς και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, κοινωνικών οργανώσεων και πελατών της EBRD.

Της έλευσης της αποστολής του διεθνούς Οργανισμού, με έδρα το Λονδίνο, προηγήθηκε δήλωση, στην οποία αναφερόταν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση κατάφερε ισχυρό πλήγμα στην Σλοβενία και εκφραζόταν η ετοιμότητα της Τράπεζας να ενισχύσει τη χώρα στις προσπάθειές της να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μίας βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέχρι στιγμής η EBRD έχει χρηματοδοτήσει 71 προγράμματα στη Σλοβενία, συνολικού προϋπολογισμού 808 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr